
Składniki:
- Dowolne sezonowe owoce
- Polewa czekoladowa (mleczna, biała lub gorzka czekolada według preferencji i smaku)
Porcje: Im więcej, tym lepiej!
Czas przygotowania: 15 minut
Wskazówka:
Licencja na dogodzenie sobie! Ci, którzy nie mogą się już doczekać, mogą w trakcie przygotowań posłużyć się małymi degustatorami. Owoce są również pyszne z jeszcze ciepłą czekoladą! Należy pamiętać o umyciu zębów po skończeniu jedzenia, aby nie dopuścić do próchnicy zębów.
Przygotowanie:
- Powoli rozpuść czekoladę w misce umieszczonej w ciepłej kąpieli wodnej. Co jakiś czas mieszaj.
- Dokładnie umyj owoce i zanurz je w ciepłej czekoladzie. Umieść je na papierze do pieczenia i pozostaw do wyschnięcia. Przyszli kucharze, jeśli chcą, również mogą pomóc. Najlepiej wyposażyć ich w fartuszki i postawić miskę z rozpuszczoną czekoladą na stole przykrytym papierem do pieczenia. Bałagan zrobiony przez dzieci nie będzie wtedy stanowił problemu.