Owoce w czekoladzie - przepis | Nurofen
Breadcrumbs

Owoce w czekoladzie

Składniki:

  • Dowolne sezonowe owoce
  • Polewa czekoladowa (mleczna, biała lub gorzka czekolada według preferencji i smaku)

Porcje: Im więcej, tym lepiej!
Czas przygotowania: 15 minut

Wskazówka:
Licencja na dogodzenie sobie! Ci, którzy nie mogą się już doczekać, mogą w trakcie przygotowań posłużyć się małymi degustatorami. Owoce są również pyszne z jeszcze ciepłą czekoladą! Należy pamiętać o umyciu zębów po skończeniu jedzenia, aby nie dopuścić do próchnicy zębów.

Przygotowanie:

  1. Powoli rozpuść czekoladę w misce umieszczonej w ciepłej kąpieli wodnej. Co jakiś czas mieszaj.
  2. Dokładnie umyj owoce i zanurz je w ciepłej czekoladzie. Umieść je na papierze do pieczenia i pozostaw do wyschnięcia. Przyszli kucharze, jeśli chcą, również mogą pomóc. Najlepiej wyposażyć ich w fartuszki i postawić miskę z rozpuszczoną czekoladą na stole przykrytym papierem do pieczenia. Bałagan zrobiony przez dzieci nie będzie wtedy stanowił problemu.